Hőpapírból szigorúan csak jó minőséget érdemes vásárolni!
2024.04.08.

Hőpapírból szigorúan csak jó minőséget érdemes vásárolni!

Tudtad, hogy a BLUERING az egyik kiemelendő márka, ha thermoszalagokról van szó? A hőpapír számos vállalkozás számára létfontosságú, a leggyakoribb felhasználási területei közé tartoznak a pénztárgépek, blokknyomtatók, jegyautomaták és címkenyomtatók. A választott hőpapír minősége és típusa jelentősen befolyásolhatja a működés milyenségét és az ügyfelek elégedettségét.

A BLUERING HŐPAPÍR:
•    BPA-mentes: A biszfenol (BPA) egy olyan vegyi anyag, amely gyakran megtalálható a hőpapír bevonatokban. A BPA-mentes alternatívák azonban biztonságosabb és környezetbarátabb választást kínálnak
•    kompatibilis a legtöbb blokk nyomtatóval és pénztárgéppel
•    különböző méretben kapható
•    hosszú adatmegőrző tulajdonsággal rendelkező alapanyagból készült, 8 év láthatósággal (előírásoknak megfelelő tárolás mellett) 
•    hátoldalon nyomott
•    NAV előírásoknak megfelelő, pénztárgépekben és taxaméterekben használható 
hőpapír

HŐPAPÍR VS. PAPÍRSZALAG?
A hőpapír használatának egyik legnagyobb előnye a hagyományos papírszalaggal ellentétben a nyomtatás gyorsasága. A hő nyomtatóknak köszönhetően az információ pillanatok alatt a papírra kerül, mindenféle festék megszáradási várakozás nélkül.
Másik fontos szempont a technológia alacsony fenntartási költsége. A hőpapíros nyomtatás ugyanis nem igényel tintát, ezáltal pedig hosszabb távon rengeteget spórolhatunk.


MÉRET VÁLASZTÁS
Sokféle thermoszalag közül lehet választani. Ha épp nincs kéznél a nyomtató műszaki leírása, viszont egy régi hőpapír igen, akkor mérjük le a következő ábra segítségével annak szélességét, hogy el tudjuk dönteni, számunkra melyik méretű lenne az ideális. Azonos szélességű papírból lehetőség van többféle hosszúságú és többféle átmérőjű papírszalag megvásárlására is. Pl. ha a pénztárgép nagy forgalmú helyen üzemel, célszerű hosszabb vagy nagyobb átmérőjű szalagot választani.

hőpapírméret

TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK
A hőpapírt kb. 25°C foknál alacsonyabb, 65 %-nál nem magasabb páratartalmú, közvetlen fényhatásoktól mentes helyiségben a legoptimálisabb tárolni. 
Nem javasolt PVC tartókban tárolni, ugyanis a PVC tárgyak mindig tartalmaznak lágyítóanyagokat, amellyel tartósan érintkezve a hőpapír képalkotásra való képessége romlik, a rányomtatott kép halványul, kontrasztja csökken.
A teljes biztonság érdekében válassz poliészter, polipropilén vagy polietilén alapanyagú tárolóeszközt! 
A javasolt tárolási feltételek mellett a hőpapír szavatossági ideje 8 év.

 

Számít a véleményed! Szívesen meghallgatnánk gondolataid és visszajelzéseid a hőpapírjainkkal kapcsolatban. Bátran oszd meg velünk tapasztalataid az info@bluering.hu e-mail címen! 


Keresd BLUERING termékeinket országosan a legtöbb irodaszer kereskedőnél!